ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι κρασί ταιριάζει με σούπες;

Οι σούπες είναι από τα πιο δύσκολα φαγητά για wine pairing και η υφή τους δεν βοηθάει σε αυτό. Σίγουρα δεν υπάρχει ένα κρασί που …

24.02.2021
Φωτογραφία: Pexels

Οι σούπες είναι από τα πιο δύσκολα φαγητά για wine pairing και η υφή τους δεν βοηθάει σε αυτό. Σίγουρα δεν υπάρχει ένα κρασί που μπορεί να ταιριάξει με κάθε είδος σούπας. Ένα γκασπάτσο θα συνδυαζόταν ιδανικά με ένα ροζέ σε στιλ Προβηγκίας, ενώ με μια κακαβιά θα ταίριαζε ένα ωραίο Ασύρτικο δεξαμενής από τη Σαντορίνη ή και από την υπόλοιπη Ελλάδα, ή μια Ρομπόλα. Μια σούπα με μανιτάρια θα ήθελε κρασιά με παλαίωση – από παλαιωμένα Chardonnay έως και ξηρά sherry. Από την άλλη, η μαγειρίτσα αγαπάει το Sauvignon Blanc και το Δαφνί. Οι ανατολίτικες σούπες θα συνδυάζονταν καλύτερα με αλσατικά κρασιά και ποικιλίες όπως το Riesling και το Gewürztraminer. Επίσης σούπες τύπου ράμεν θα πήγαιναν με οξειδωτικά κρασιά ή ξηρά sherry. Με λίγα λόγια, η πρώτη ύλη και τα υπόλοιπα συστατικά είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή του ιδανικού κρασιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών