ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι ζηταμε απο τον κρεοπωλη

Αποδεδειγμένα, οι χοιρινές μπριζόλες είναι το αγαπημένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών. Σοτέ ή τηγανητό, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού ψήνεται σε λιγότερο από 15 …

13.09.2016| Updated: 25.06.2021
Τι ζηταμε απο τον κρεοπωλη

Αποδεδειγμένα, οι χοιρινές μπριζόλες είναι το αγαπημένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών. Σοτέ ή τηγανητό, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού ψήνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά. Μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το τετράγωνο κομμάτι της ράχης ονομάζεται καρέ και από εκεί παίρνουμε τις σπαλομπριζόλες και τις μπριζόλες από τα πλευρά, ενώ από το μέρος πάνω από το μπούτι του ζώου παίρνουμε τις κόντρα. Το αποστεωμένο και καθαρισμένο κομμάτι από το κόντρα μάς δίνει τα εσκαλόπ, που είναι λεπτές φέτες καθαρού κρέατος.

Το ιδανικό πάχος για το τηγάνι είναι 1,5 εκ. Τέτοιο μέγεθος είχαν και όσες δοκιμάσαμε στις συνταγές που ακολουθούν και έτσι υπολογίσαμε το χρόνο ψησίματος σε περίπου 12 λεπτά, ανάλογα πάντα με το μέρος του ζώου από το οποίο είχαν κοπεί και την περιεκτικότητά τους σε λίπος.

Αν και συνηθίζουμε να τις αγοράζουμε με το κόκαλο, μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να αποστεώσει τις μπριζόλες και να τις κόψει πιο λεπτές – έτσι, χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά στο τηγάνι για να γίνουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών