Όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια, κεφτέδες ή κεμπάπ, πρέπει να ζυμώνουμε για αρκετά λεπτά τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά που ορίζει η συνταγή. Στόχος μας είναι τα κομματάκια του λίπους να «λιώσουν» και να αφομοιωθούν εντελώς από τον κιμά και το μείγμα να γίνει ενιαίο. Έτσι η κιμαδοπαρασκευή μας δεν θα διαλυθεί και το λίπος και τα αρτύματα θα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το «επίμονο» ζύμωμα του κιμά
Όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια, κεφτέδες ή κεμπάπ, πρέπει να ζυμώνουμε για αρκετά λεπτά τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά που ορίζει η συνταγή. Στόχος μας είναι …
01.11.2011| Updated: 25.06.2021![Το «επίμονο» ζύμωμα του κιμά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2021/03/b_zimoma_kima.jpg)
![MHT](/wp-content/themes/vilva/images/MHT.png)