Αγοράζοντας άκοπα τα μπαχαρικά και τρίβοντάς τα κατ’ οίκον εξασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό αρωματικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα κόλπο για να μεγιστοποιήσουμε την έντασή τους: τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και μόλις αλλάξει λίγο το χρώμα τους και κυρίως μόλις σκορπίσουν το άρωμά τους, τα αποσύρουμε και είτε τα κοπανίζουμε ή τα τρίβουμε στο μπλέντερ. Αυτό λειτουργεί θαυμάσια με μπαχαρικά, όπως ο κόλιανδρος, το κύμινο, ο μαραθόσπορος, ο σελινόσπορος κ.ά.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το καβούρδισμα των μπαχαρικών
Αγοράζοντας άκοπα τα μπαχαρικά και τρίβοντάς τα κατ’ οίκον εξασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό αρωματικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα κόλπο για να μεγιστοποιήσουμε την …
07.01.2019| Updated: 25.06.2021