ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το καβούρδισμα των μπαχαρικών

Αγοράζοντας άκοπα τα μπαχαρικά και τρίβοντάς τα κατ’ οίκον εξασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό αρωματικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα κόλπο για να μεγιστοποιήσουμε την …

07.01.2019

Αγοράζοντας άκοπα τα μπαχαρικά και τρίβοντάς τα κατ’ οίκον εξασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό αρωματικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα κόλπο για να μεγιστοποιήσουμε την έντασή τους: τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και μόλις αλλάξει λίγο το χρώμα τους και κυρίως μόλις σκορπίσουν το άρωμά τους, τα αποσύρουμε και είτε τα κοπανίζουμε ή τα τρίβουμε στο μπλέντερ. Αυτό λειτουργεί θαυμάσια με μπαχαρικά, όπως ο κόλιανδρος, το κύμινο, ο μαραθόσπορος, ο σελινόσπορος κ.ά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών