Υλικά (για 4 άτομα)
2 φλιτζ. τσαγιού ψαχνό από το υπόλοιπο βραστό ή ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά, χτυπημένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια (αν θέλουμε)
120 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί (π.χ. γραβιέρα ή ό,τι μας βρίσκεται στο ψυγείο), χοντροτριμμένο
2 κουτ. γλυκού κάρι ή πάπρικα σε σκόνη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σουφλέ με το κοτόπουλο που περίσσεψε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Αν χρησιμοποιήσουμε τα φουντούκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία και τα καβουρδίζουμε για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Δυναμώνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, μετά από περίπου 2 λεπτά, και να αλλάζουν χρώμα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς για περίπου 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κάρι ή την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε, το σουφλέ με το κοτόπουλο, αμέσως, συνοδεία ψωμιού.