Υλικά (για ένα ταψί 22 εκ.)
1 μερίδα κρέας κοκκινιστό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 φλιτζάνια πουρές ή όσος έχει περισσέψει (αν δεν είναι αρκετός, βράζουμε 1-2 μέτριες πατάτες, τις λιώσουμε και τις ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πουρέ)
λίγο μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού, σκληρό κίτρινο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα), τριμμένο (ή περισσεύματα από διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα)
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο, να γίνει σκόνη, περασμένο από σήτα
2 αυγά, καλά χτυπημένα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σουφλέ με το κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας που περίσσεψε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε το κοκκινιστό με τη σάλτσα του στο ταψί και το πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
- Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μπαχαρικό, το μισό τυρί και τα αυγά και τα στρώνουμε πάνω στο κρέας.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε, το σουφλέ κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας, ζεστό.