ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τo υπόλοιπο κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας γίνεται σουφλέ

Μια εύκολη συνταγή για να ανακυκλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε

21.06.2016| Updated: 28.02.2024
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Τo υπόλοιπο κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας γίνεται σουφλέ

Υλικά (για ένα ταψί 22 εκ.)

1 μερίδα κρέας κοκκινιστό, κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 φλιτζάνια πουρές ή όσος έχει περισσέψει (αν δεν είναι αρκετός, βράζουμε 1-2 μέτριες πατάτες, τις λιώσουμε και τις ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πουρέ)

λίγο μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1 φλιτζ. τσαγιού, σκληρό κίτρινο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα), τριμμένο (ή περισσεύματα από διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα)

1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο, να γίνει σκόνη, περασμένο από σήτα

2 αυγά, καλά χτυπημένα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουφλέ με το κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας που περίσσεψε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Στρώνουμε το κοκκινιστό με τη σάλτσα του στο ταψί και το πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
  3. Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μπαχαρικό, το μισό τυρί και τα αυγά και τα στρώνουμε πάνω στο κρέας.
  4. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  5. Σερβίρουμε, το σουφλέ κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας, ζεστό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT