ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρικά φούρνου

Τραγανές άκρες, ρόδινη κρούστα, πληθωρικά και χορταστικά: τα ζυμαρικά φούρνου αρέσουν σε όλους και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τα φτιάξουμε.

01.12.2020

Τραγανές άκρες, ρόδινη κρούστα, πληθωρικά, οικονομικά και χορταστικά: τα ζυμαρικά φούρνου αρέσουν σε όλους και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τα φτιάξουμε.

 Ιδού οι 10 λόγοι που τα κάνουν τόσο δημοφιλή.

  1. Η πρώτη ύλη του φαγητού είναι οικονομική.
  2. Καλύπτουν τις ανάγκες πολυπληθών τραπεζωμάτων.
  3. Αποκτούν έναν μανδύα επισημότητας, σχεδόν χωρίς επιπλέον κόπο.
  4. Ο φούρνος τους προσδίδει ιδιαίτερη νοστιμιά, αφού δημιουργεί τραγανές άκρες, ρόδινη κρούστα και τα ζυμαρικά απορροφούν καλύτερα τη σάλτσα.
  5. Στέκονται άριστα στον μπουφέ, αφού κόβονται σε ομοιόμορφα κομμάτια.
  6. Ακριβώς επειδή κόβονται σε κομμάτια, τα αποθηκεύουμε εύκολα σε σκεύη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
  7. Σε γενικές γραμμές είναι εύκολες παρασκευές αλλά ακόμα και οι πιο χρονοβόρες και μπελαλίδικες όπως το παστίτσιο μας αποζημιώνουν αφού ετοιμάζουμε μεγάλη ποσότητα και είτε την απολαμβάνουν πολλά άτομα, είτε την κόβουμε σε κομμάτια, την καταψύχουμε και την απολαμβάνουμε όποτε επιθυμούμε.
  8. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε ποικιλία υλικών που μας έχουν μείνει για αρκετό καιρό στο ψυγείο, όπως τυριά και αλλαντικά.
  9. Με τα περισσεύματα φαγητού της προηγούμενης μέρας όπως λίγο κοκκινιστό κρέας που μας έμεινε ή ένα τουρλού λαχανικών, ετοιμάζουμε ένα νέο, φρέσκο πιάτο.
  10. Έχουμε μια επιπλέον επιλογή και τρόπο να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας μακαρόνια!

 

Οι καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου για ζυμαρικά στον φούρνο

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού

Κοχύλια με κοτόπουλο, μπρόκολο και ντομάτα

Ζυμαρικά φούρνου με αρακά, αγκινάρες και κατίκι

Φουρνιστά ζυμαρικά με τυριά

Φουρνιστά ζυμαρικά με ψαρονέφρι και γιαούρτι

Γρήγορο ψευτοπαστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

Φαρφάλες με κουνουπίδι, σπανάκι και κουκουνάρι

Σπαγγέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα

Λαζάνια με σπανάκι, κουκουνάρι και κρέμα τυριών

Ζυμαρικά φούρνου με μπρόκολο και μανιτάρια

Κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών