15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα αχλάδια crumble, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
- Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Το ρίχνουμε πάνω από τα αχλάδια.
- Κάνουμε το ίδιο με το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε το ταψί με τα αχλάδια crumble στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.