15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
  3. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
  4. Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  6. Το ρίχνουμε πάνω από τα αχλάδια.
  7. Κάνουμε το ίδιο με το λιωμένο βούτυρο.
  8. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών