ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣTarte Bourdaloue: Γαλλική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδιαTarte Bourdaloue: Γαλλική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδια
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα αχλάδια crumble, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
  3. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
  4. Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  6. Το ρίχνουμε πάνω από τα αχλάδια.
  7. Κάνουμε το ίδιο με το λιωμένο βούτυρο.
  8. Βάζουμε το ταψί με τα αχλάδια crumble στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών