Οι αγκινάρες εισήχθησαν στην Ισπανία από τους Μαυριτανούς στα μέσα του 15ου αιώνα και ο τρόπος που μαγειρεύονται αντανακλά αυτή την πλούσια κληρονομιά.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους). Κάνουμε μια δοκιμή με ένα ξύλινο καλαμάκι στη βάση τους. Αν είναι μαλακές και δεν προβάλλουν «αντίσταση», είναι έτοιμες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να αποβάλουν τα υγρά τους, γυρισμένες προς τα κάτω.
  2. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, τον κόλιανδρο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα πιρούνι ή μια κουτάλα. Χτυπώντας συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  3. Κόβουμε τις αγκινάρες σε φέτες και τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Τις περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και σερβίρουμε. Είναι ωραίες και από το ψυγείο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT