15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 ατομικά πιτάκια

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Ανακατεύετε τα αγκιναράκια, τα τυριά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες. Απλώνετε τη γέμιση στη μισή λωρίδα σφολιάτας και σκεπάζετε με την υπόλοιπη. Κλείνετε κάθε πιτάκι καλά στις άκρες με πιρούνι. Τοποθετείτε τα αγκιναροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 180° C για περίπου 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά
  3. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών