Ελαιόλαδο, λιαστή ντομάτα, ελιές, βασιλικός και εκλεκτά τυριά. Τα συνδυάζουμε σε ένα απίθανα γευστικό αλμυρό κέικ, φτιαγμένο με Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ που θα το κάνει αφράτο και αέρινο, κλείνοντας μέσα του τις ευωδιές της Μεσογείου. Θα το σερβίρουμε με κρύες σούπες, με ψητά λαχανικά ή με μια δροσερή σαλάτα, και έχουμε αμέσως το ιδανικό δείπνο για μια γλυκιά βραδιά!

25' προετοιμασία
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο και, σταδιακά, ρίχνουμε τη φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία μάζα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και την ξινομυζήθρα, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και τέλος ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και τον βασιλικό και ανακατεύουμε για να σκορπίζουν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  2. Λαδώνουμε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει.
  3. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως (μετά από περίπου 30 λεπτά), το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT