30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 28 - 30 τμχ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα σε πούδρα, το αλεύρι και τα αυγά για 2- 3 λεπτά. Ρίχνετε το λικέρ και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  3. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κάθετα), αλείφετε ένα κομμάτι φύλο με βούτυρο και βάζετε ένα κουτάλι γέμιση. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, (σαν μπουρεκάκι) κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Πασπαλίζετε τα πιτάκια με αμύγδαλο φιλέ και τα αραδιάζετε σε καλά βουτυρωμένα ταψιά. Ψήνετε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε, πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών