Αυτό το µείγµα λαχανικών µε κάρι προέρχεται από τη νότια Ινδία, όπου τα πιάτα έχουν περισσότερη σάλτσα και σερβίρονται µε ρύζι, το οποίο αποτελεί βασική τροφή εκεί. Παρόλο που περιέχει τσίλι, το πιάτο αυτό είναι αρκετά ήπιο, γιατί η καρύδα και η σάλτσα γιαουρτιού απαλύνουν την έντασή του.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βράζουµε 500 ml νερό σε µια κατσαρόλα. Προσθέτουµε τον κουρκουµά και το καρότο, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά. Προσθέτουµε τη γλυκοπατάτα και τα φασολάκια. Αφήνουµε το µείγµα να πάρει ξανά βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά ή µέχρι σχεδόν να µαγειρευτούν τα λαχανικά.
  2. Βάζουµε την τριµµένη καρύδα, το τζίντζερ και το τσίλι σε έναν πολυκόφτη µε 1 κουτ. σούπας νερό –ή όσο χρειαστεί– και χτυπάµε µέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουµε το µείγµα στα λαχανικά, ρίχνουµε το κύµινο και αλάτι, και σιγοβράζουµε για 2 λεπτά. Προσθέτουµε ανακατεύοντας το γιαούρτι και αφήνουµε να πάρει τη θερµοκρασία του φαγητού.
  3. Για την τελική καρύκευση (tarka, όπως την ονοµάζουν οι Ινδοί) ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά, σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουµε τα φύλλα κάρι και τα τηγανίζουµε για 1-2 λεπτά, µέχρι να καβουρδιστούν. Ρίχνουµε το καυτό λάδι και τα φύλλα ή µόνο το καυτό λάδι πάνω στα λαχανικά και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT