10'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αρνάκι καπαμά ξεκινάμε, αλατοπιπερώνοντας καλά το κρέας, κάνοντάς του ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά μας, και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό που να καλύπτει το κρέας κατά τα 3/4 και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας τακτικά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να κάψει και περιχύνουμε το κρέας. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε.
- Συνοδεύουμε το αρνάκι καπαμά με το πλιγούρι πιλάφι με σταφίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.