30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύµη:

Για τη γέµιση:

Διαδικασία

  1. Βάζετε στο µίξερ όλα τα υλικά για τη ζύµη και ζυµώνετε για 10 λεπτά.
  2. Xωρίζετε τη ζύµη σε 30 µπαλάκια, τα οποία ανοίγετε σε µικρά πιτάκια.
  3. Λιώνετε τη γέµιση στο μπλέντερ και τη µοιράζετε στα πιτάκια.
  4. Τα κλείνετε, φτιάχνοντας µπαλάκια.
  5. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωµένο ταψί, τα αλείφετε µε βούτυρο και τα πασπαλίζετε µε ζάχαρη, κανέλα και σουσάµι.
  6. Ψήνετε σε µέτρια προθερµασµένο φούρνο για περίπου µισή ώρα.
  7. Τα Λαµπριάτικα «ανεβατά» Ηρακλείου σερβίρονται κρύα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών