30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Για τη ζύµη:
Για τη γέµιση:
Διαδικασία
- Βάζετε στο µίξερ όλα τα υλικά για τη ζύµη και ζυµώνετε για 10 λεπτά.
- Xωρίζετε τη ζύµη σε 30 µπαλάκια, τα οποία ανοίγετε σε µικρά πιτάκια.
- Λιώνετε τη γέµιση στο μπλέντερ και τη µοιράζετε στα πιτάκια.
- Τα κλείνετε, φτιάχνοντας µπαλάκια.
- Τα τοποθετείτε σε βουτυρωµένο ταψί, τα αλείφετε µε βούτυρο και τα πασπαλίζετε µε ζάχαρη, κανέλα και σουσάµι.
- Ψήνετε σε µέτρια προθερµασµένο φούρνο για περίπου µισή ώρα.
- Τα Λαµπριάτικα «ανεβατά» Ηρακλείου σερβίρονται κρύα.