20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα περίπου 26 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα και απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σουρώνοντάς το ελαφρά. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνετε με άλλα 5 - 6 φύλλα (αφήνετε τις άκρες από κάποια φύλλα να εξέχουν).
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με 4 κ. σούπας λεμόνι και ρίχνετε τις αγκινάρες. Το μαγειρεύετε για 10 - 12 λεπτά και το σουρώνετε καλά.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το μπέικον και τις αγκινάρες. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτετε άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες στην ταρτιέρα και περιχύνετε με το μείγμα των αυγών.
  5. Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε για 25 - 30 λεπτά.
  6. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT