30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το ένα φύλλο κουρού της συσκευασίας από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.  Κρατάτε το άλλο φύλλο κουρού στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες.
  3. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (θα κρατάνε λίγο).
  4. Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Λαδώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο κουρού έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Σκορπίζουμε το τυρί και από πάνω βάζουμε σε μονή στρώση τα λαχανικά.
  6. Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο, πάνω από τη γέμιση (δεν την καλύπτουμε τελείως), και ραντίζουμε με το γάλα (τη γέμιση). Σκορπίζουμε τo βουτύρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, στους 200°C, για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και το φύλλο από κάτω.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών