Η καλύτερη εποχή του χρόνου, η άνοιξη, είναι εδώ και μαζί της τα αρώματα λουλουδιών και το Πάσχα, με τα έθιμα και τα υπέροχα γλυκά του. Φέτος θα ετοιμάσουμε τα πιο φίνα και εορταστικά γλυκά, με σύμμαχο τα καλύτερα άλευρα από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Θα ζυμώσουμε τα πιο αφράτα τσουρέκια με το αλεύρι για τσουρέκι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, μαχλέπι και μαστίχα, τα πιο μυρωδάτα κουλουράκια με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αρώματα εσπεριδοειδών, τις πιο ανοιξιάτικες γαλατόπιτες με σιμιγδάλι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και πολλές άλλες λαχταριστές λιχουδιές που θα βρούμε στo site: www.alevri.com. Θα ετοιμάσουμε όμως και το απόλυτο ανοιξιάτικο κέικ, γεμιστό με φράουλες, πεντανόστιμο και τόσο εντυπωσιακό που μπορούμε να το σερβίρουμε σε κάθε περίσταση αλλά και στο τραπέζι της γιορτής.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Aλοίφουμε με λίγο από το βούτυρο 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 – 22 εκ. και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και τα ξύσματα εσπεριδοειδών. Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε ισομερώς το μείγμα στις δύο φόρμες και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα κέικ να φουσκώσουν και να χρυσίσουμ στην επιφάνεια. Δοκιμάζουμε αν έγιναν, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο τους. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμα, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρώς και τα ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα.
  2. Γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγύ. Πολτοποιούμε τα 200 γρ. φράουλας στον πολυκόφτη. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, την πολτοποιημένη φράουλα με τη σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστεί μια ροζ κρέμα ή αν θέλουμε την ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις για να δώσει ένα κυματιστό, λευκό – ροζ αποτέλεσμα.
  3. Κέικ: Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα μαρμελάδας. Απλώνουμε τη μισή φραουλένια σαντιγύ και καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και την υπόλοιπη σαντιγύ και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φρέσκιες φράουλες, ολόκληρες ή σε φέτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών