Υλικά

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Ζεσταίνουμε και όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε για μερικά λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το κομμένο στη μέση κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και σε αυτή σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό και τη ρίγανη, βράζουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για όσα λεπτά αναγράφονται στη συσκευασία του ρυζιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν. Χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε σταδιακά περίπου το 1/4 από τον ζωμό της κατσαρόλας και στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού.
  4. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθεί στη σούπα.
  5. Γιατί η καλύτερη κοτόσουπα φτιάχνεται με κοτόπουλο Πίνδος;
  6. Τρέφεται με 100% φυτικές τροφές πιστοποιημένες από τον AGROCERT
  7. Μεγαλώνει και εκτρεφεται σε υψόμετρο πάνω από 700 μ. στον ορεινό όγκο της ΠΙΝΔΟΥ στο Ν. Ιωαννίνων
  8. Έχει αυθεντική ορεινή γεύση
  9. Παράγεται με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας
  10. Πιστοποιημένη ποιότητα βασισμένη στο πρότυπο ISO 220000

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών