Τα φαγητά που τρώνε οι περισσότεροι Ισπανοί σήµερα είναι σε µεγάλο βαθµό τα ίδια µε αυτά που έτρωγαν για εκατοντάδες χρόνια. Ένα µπολ χορταστικού και γευστικού κοτσιφρίτο (cochifrito) µια νύχτα του χειµώνα, µπροστά από µια φωτιά, µε ψωµί και ένα ποτήρι τοπικό κρασί, είναι σήµερα το ίδιο ελκυστικό όπως ήταν πάντα.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, και τσιγαρίζουµε το αρνί (σε δόσεις, αν δεν χωράει όλο) για περίπου 5 λεπτά, ή µέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρούµε το αρνί από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα.
  2. Προσθέτουµε το κρεµµύδι στο ίδιο σκεύος και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να πάρει λίγο χρώµα. Ρίχνουµε το σκόρδο και την πάπρικα, και σοτάρουµε για 1 ακόµη λεπτό. Ξαναβάζουµε το αρνί στην κατσαρόλα και προσθέτουµε τον µισό χυµό λεµονιού και 1 λίτρο νερό. Αφού πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσει καλά το κρέας, να εξατµιστεί σχεδόν το υγρό και να µείνει το φαγητό µε το λάδι του. Ρίχνουµε τον µαϊντανό και τον υπόλοιπο χυµό λεµονιού, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι, και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT