10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Βάζουµε ένα µικρό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά και καβουρδίζουµε τους σπόρους κύµινου µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Τους βάζουµε στην άκρη και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία µε τους σπόρους κόλιανδρου. Τρίβουµε τους σπόρους κόλιανδρου και κύµινου µε τους κόκκους πιπεριού σε έναν µύλο µπαχαρικών ή σε έναν πολυκόφτη. Μεταφέρουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουµε το γάλα, τα ξυλάκια κανέλας, τις κάψες του κάρδαµου, τα γαρίφαλα, το τζίντζερ και το κρεµµύδι. Αφήνουµε να βράσουν σε µέτρια φωτιά και προσθέτουµε τις κοτολέτες. Αφήνουµε πάλι να πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 25-30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να µείνουν πολύ λίγα υγρά. Αφαιρούµε τις κοτολέτες και τις στραγγίζουµε.
  2. Σε ένα µπολ χτυπάµε µε το σύρµα το ρεβυθάλευρο, τη σκόνη τσίλι, το γιαούρτι και 60 ml νερό µέχρι να γίνουν χυλός.
  3. Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Βυθίζουµε τις αρνίσιες κοτολέτες στον χυλό, τινάζουµε τυχόν περίσσεια χυλού και τις τηγανίζουµε λίγες-λίγες στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά, µέχρι να γίνουν τραγανές και να χρυσίσει η κρούστα. Στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζουµε µε λίγο χυµό λάιµ και αλάτι, και σερβίρουµε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών