30' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 35 x 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρέας για 5 λεπτά, να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, αλατοπίπερο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε περίπου 200 ml νερό ή τόσο ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά- 1 ώρα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν μείνουν υγρά και το φαγητό έχει γίνει, δυναμώνουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε να εξατμιστούν. Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας, το καθαρίζουμε από κόκαλα και λίπη, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το 1 φύλλο κουρού ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Βουτυρώνουμε, τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT