20'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 25-30Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αθερινοκεφτέδες, πρώτα στραγγίζουμε καλά την αθερίνα, την αλατίζουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αυγά, το δυόσμο, τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μας, ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να «δένει».
- Μόλις γίνει ένας μέτριος χυλός, σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, 3 εκ. από τον πυθμένα του, και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα και με ένα δεύτερο κουτάλι το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Βάζουμε τους αθερινοκεφτέδες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι τους.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί.
Ένα δροσερό Ασύρτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.