40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 5 άτομα

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το ξύδι και το θυμάρι. Ανακατεύετε και σκεπάζετε το τηγάνι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε τα λαχανικά για 20 - 25 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε το καπάκι, ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  4. Για κάθε στρούντελ, αλείφετε δύο φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη με βούτυρο και τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Στη στενή άκρη των φύλλων, βάζετε μία στρώση κασέρι και προσθέτετε το μείγμα των λαχανικών μαζί με λίγο κουκουνάρι. Διπλώνετε τις άκρες προς το κέντρο και σιγά-σιγά τυλίγετε το στρούντελ σε ρολό. Αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο και πασπαλίζετε με σουσάμια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα στρούντελ.
  5. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 20 - 25 λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα βαλεριάνα ή πράσινη σαλάτα.
  6. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών