45' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4 ατομικές πίτες

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμη και τα βγάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Ξαναρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο τηγάνι, προσθέτετε και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κουκουνάρι, τα βερίκοκα και το δυόσμο και ανακατεύετε. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  4. Κόβετε τη σφολιάτα σε δίσκους διαμέτρου 16 εκ. Λαδώνετε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά τους με τους δίσκους ζύμης αφήνοντας απέξω τη ζύμη που περισσεύει. Γεμίζετε τα σκεύη με τον κιμά. Κόβετε την υπόλοιπη σφολιάτα σε δίσκους που τους χρησιμοποιείτε για «καπάκια». Κόβετε όση ζύμη περισσεύει, αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και ανοίγετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο. Τοποθετείτε τα σκεύη σε ταψί στο χαμηλό ράφι του φούρνου και ψήνετε ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά τους (περίπου 30 λεπτά).
  5. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT