Αυγά scrambled για ορεκτικό; Γιατί όχι; Οι Ισπανοί το ονοµάζουν Ρεβουέλτο (Revuelto): χτυπητά αυγά µε φρέσκα εποχιακά υλικά, π.χ. γαρίδες, µανιτάρια, αγκιναράκια και, όπως στην περίπτωση αυτής της πεντανόστιµης συνταγής, σπαράγγια.

25' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 37'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουµε το σκόρδο και το ψωµί στον πολυκόφτη που διαθέτουµε. Προσθέτουµε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τα σπαράγγια για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν να µαλακώνουν ελαφρώς. Προσθέτουµε το µείγµα σκόρδου, την πάπρικα, το ξίδι και αλάτι και ανακατεύουµε. Σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά, µέχρι τα σπαράγγια να µαλακώσουν. Ρίχνουµε τα χτυπηµένα αυγά και ανακατεύουµε απαλά για 5-6 λεπτά. Κατεβάζουµε το µείγµα από τη φωτιά ακριβώς πριν σφίξει εντελώς (το επιτυχηµένο Ρεβουέλτο πρέπει να έχει κρεµώδη υφή), αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε αµέσως.
  2. *Πώς καθαρίζουµε τα σπαράγγια: Κόβουµε και πετάµε 2-3 εκ. από τη βάση τους, το σηµείο δηλαδή που δεν είναι τρυφερό. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουµε» τον κορµό των σπαραγγιών που αποµένει µε το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιµοποιούµε για το ξεφλούδισµα των καρότων ή των πατατών, για να αποµακρύνουµε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισµα φροντίζουµε να αφήσουµε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT