30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ένα τηγάνι 22 - 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C . Κόβετε τη σφολιάτα σε σχήμα δίσκου 2 - 3 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσετε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που μπαίνει και στο φούρνο), λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και πασπαλίζετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα για περίπου 10 - 15 λεπτά μέχρι να βγάλει φυσαλίδες και να αποκτήσει το χρώμα σκούρας καραμέλας. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετείτε προσεκτικά τις μπανάνες κυκλικά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίχνετε το ρούμι στις μπανάνες. Καλύπτετε την επιφάνεια με τη σφολιάτα, σπρώχνοντας τις άκρες προς το εσωτερικό του τηγανιού.
  3. Τοποθετείτε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε στους 200°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζετε το τηγάνι από το φούρνο, αφήνετε να «σταθεί» για 5 λεπτά, και με πολλή προσοχή αναποδογυρίζετε την τάρτα σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και σερβίρετε την τάρτα μπανάνας ζεστή, με σαντιγί ή παγωτό βανίλιας.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών