Υλικά
Για το μπισκότο
Για την καραμέλα
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Λιώνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτετε το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε.
- Στρώνετε καλά το μπισκότο σε μακρόστενη φόρμα.
- Βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τις μπανάνες σε ροδέλες .
- Αφού πάρουν βράση κατεβάζετε από τη φωτιά και καλύπτετε το κατσαρολάκι με μεμβράνη.
- Σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να γίνει σκληρή καραμέλα.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
- Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρουν μία βράση τα υλικά ώστε να λιώσει η καραμέλα που πιθανόν έχει στερεοποιηθεί.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει με 2 κουτ.
- σούπας νερό, την προσθέτετε στην καραμέλα και ανακατεύετε.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και απλώνετε την κρέμα πάνω από το μπισκότο.
- Βάζετε το γλύκισμα στην κατάψυξη για μία ώρα.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με το Garni.
Μυστικά
Tip: Μπορείτε να γαρνίρετε με μπανάνα σε φέτες βουτηγμένες σε λεμόνι, λίγο τριμμένο μπισκότο και νιφάδες Σοκολάτας.