Και αυτή η συνταγή προέρχεται από την κουζίνα Cajun. Το όνομα οφείλεται στο γεγονός ότι το κοτόπουλο πανάρεται σε μπόλικα μπαχαρικά και ψήνεται γρήγορα σε πολύ δυνατή φωτιά, με αποτέλεσμα να σκουρύνει έντονα εξωτερικά. Ρυθμίζουμε τα καυτερά μπαχαρικά σύμφωνα με το γούστο μας.

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε blackened chicken («αρπαγμένο» κοτόπουλο), σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα πιπέρια και το αλάτι.
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα στήθη με το ελαιόλαδο, τα τρίβουμε με το σκόρδο και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
  3. Μπορούμε να τα ψήσουμε στη σχάρα, στο τηγάνι ή στο φούρνο.
  4. Στη σχάρα τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει έντονα εξωτερικά και να γίνει στο εσωτερικό του.

Στο φούρνο

  1. Προθερµαίνουµε καλά το φούρνο (για τουλάχιστον 10 λεπτά) στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, αραδιάζουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρώμα σε ορισμένα σημεία (θα φαίνεται σαν να έχει αρπάξει), αλλά έτσι είναι το blackened κοτόπουλο.

Στο τηγάνι

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.
  2. Βάζουμε τα μισά φιλέτα και τα ψήνουμε από τη μία πλευρά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν έντονα.
  3. Τα γυρνάμε και τα ψήνουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά. Αν δεν έχουν γίνει στο εσωτερικό τους (ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι), χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε, το blackened chicken («αρπαγμένο» κοτόπουλο), με φέτες λεμονιού και ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών