15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε blackened chicken («αρπαγμένο» κοτόπουλο), σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα πιπέρια και το αλάτι.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα στήθη με το ελαιόλαδο, τα τρίβουμε με το σκόρδο και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
- Μπορούμε να τα ψήσουμε στη σχάρα, στο τηγάνι ή στο φούρνο.
- Στη σχάρα τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει έντονα εξωτερικά και να γίνει στο εσωτερικό του.
Στο φούρνο
- Προθερµαίνουµε καλά το φούρνο (για τουλάχιστον 10 λεπτά) στους 180° C.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, αραδιάζουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρώμα σε ορισμένα σημεία (θα φαίνεται σαν να έχει αρπάξει), αλλά έτσι είναι το blackened κοτόπουλο.
Στο τηγάνι
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα μισά φιλέτα και τα ψήνουμε από τη μία πλευρά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν έντονα.
- Τα γυρνάμε και τα ψήνουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά. Αν δεν έχουν γίνει στο εσωτερικό τους (ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι), χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε, το blackened chicken («αρπαγμένο» κοτόπουλο), με φέτες λεμονιού και ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.