15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα, τη μαστίχα και τα αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
  4. Αδειάζουμε σε μία φόρμα το μείγμα και όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε με κανέλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών