20'
προετοιμασία
18' ψήσιμο
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 38'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για τη σάλτσα «nuoc-cham»
Διαδικασία
Σάλτσα «Νuoc-cham»
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μικρό μπολ σερβιρίσματος.
- Προσθέτουμε στο βαθύ μπολ το λεμονόχορτο, το λάδι και τη σόγια, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το χοιρινό. Ανακατεύουμε το κρέας ώστε να καλυφθεί καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να μαριναριστεί.
Ψήσιμο
- Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το περνάμε στα καλαμάκια (αν έχουμε καλαμάκια από μπαμπού, τα μουλιάζουμε σε νερό για 30 λεπτά, ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.)
- Τα λαδώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα, για 16-18 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα τακτικά. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά για καθεμιά από τις 4 πλευρές. Μετά το δεύτερο γύρισμα (μετά από 8 λεπτά) μετριάζουμε τη φωτιά.
Σερβίρισμα
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
Μυστικά
*Το λεμονόχορτο το βρίσουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. *Fish sauce – έντονα αλμυρή σάλτσα από ψάρια. Σε μαγαζιά με ασιατιά προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.