ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBιετναμέζικο κοτόπουλο phoBιετναμέζικο κοτόπουλο με νουντλς (pho)
20' προετοιμασία
18' ψήσιμο
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 38'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη σάλτσα «nuoc-cham»

Διαδικασία

Σάλτσα «Νuoc-cham»

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μικρό μπολ σερβιρίσματος.
  2. Προσθέτουμε στο βαθύ μπολ το λεμονόχορτο, το λάδι και τη σόγια, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το χοιρινό. Ανακατεύουμε το κρέας ώστε να καλυφθεί καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να μαριναριστεί.

Ψήσιμο

  1. Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το περνάμε στα καλαμάκια (αν έχουμε καλαμάκια από μπαμπού, τα μουλιάζουμε σε νερό για 30 λεπτά, ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.)
  2. Τα λαδώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα, για 16-18 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα τακτικά. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά για καθεμιά από τις 4 πλευρές. Μετά το δεύτερο γύρισμα (μετά από 8 λεπτά) μετριάζουμε τη φωτιά.

Σερβίρισμα

  1. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη.

Μυστικά

*Το λεμονόχορτο το βρίσουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. *Fish sauce – έντονα αλμυρή σάλτσα από ψάρια. Σε μαγαζιά με ασιατιά προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών