ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιέςΧοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιές, από την Εύη Βουτσινά
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε να ζεσταθεί καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
  3. Ψήνουμε τις μπριζόλες για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερές εσωτερικά.
  4. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιατέλα, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.
  5. Στο λάδι και στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του.
  7. Προσθέτουμε 100 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει και να μοιάζει με σιρόπι.
  8. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  9. Προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το φασκόμηλο και ανακατεύουμε καλά.
  10. Μοιράζουμε τις μπριζόλες σε δύο πιάτα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  11. Συνοδεύουμε, τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο, με πατάτες φούρνου, κομμένες κυδωνάτες, ψημένες με τη φλούδα τους.

Ένα Merlot η ιδανική επιλογή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT