25' προετοιμασία
15' Τηγάνισμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 - 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
  3. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε έξι λακκούβες ανάμέσα στα χόρτα.
  4. Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
  6. Σερβίρουμε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύουμε με ανθότυρο ή φέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών