ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνιαΣτραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια
25' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 - 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
  3. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε έξι λακκούβες ανάμέσα στα χόρτα.
  4. Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
  6. Σερβίρουμε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύουμε με ανθότυρο ή φέτα.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών