![Η φημισμένη συριανή μαϊντανοσαλάτα, με μαγιονέζα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/i-fimismeni-syriani-maintanosalata-me-magioneza-gastronomos-420x560.jpg?v=1721133368)
25'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα χόρτα τσιγαριαστά με αυγά, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 - 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε έξι λακκούβες ανάμέσα στα χόρτα.
- Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
- Σερβίρουμε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύουμε με ανθότυρο ή φέτα.