Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ 2 ½ φλιτζ. τσαγιου Αλέυρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, 1 αυγό , το βούτυρο και το γαλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία σφικτή ζύμη.
  2. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, την ανοίγετε σε ένα λεπτό φύλλο και την απλώνετε σε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ. καλύπτοντας και τα πλαινά.
  3. Τρίβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερα), τον ανηθο, τον δυόσμο και τη μισή φέτα και τα ανακατεύετε με το σπανάκι ή τα αρωματικά χόρτα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τα στραγγίζετε καλά και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.
  4. Ανακατέυετε το υπόλοιπο αλεύρι με το γιαούρτι, το αυγό, το λάδι και την υπόλοιπη φέτα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  5. Περιχύνετε τα χορταρικά και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για μία ώρα περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών