Όλα είναι έτοιμα για τα Χριστούγεννα. Το δέντρο λαμπερό, το σπίτι γιορτινό, τα φωτάκια ολόγυρα αναμμένα και τα πακέτα με τα δώρα όμορφα τυλιγμένα κάτω από το δέντρο. Το καλό σερβίτσιο στραφταλίζει στην κομψά στρωμένη τραπεζαρία και μυρωδιές γλυκές και αλμυρές ξεχύνονται σε όλο το σπίτι. Οι λίστες με τα χρειαζούμενα και τα προγράμματα δίνουν και παίρνουν. Τι θα ετοιμάσουμε, ποιο θα είναι το κυρίως, τι θα έχουμε για συνοδευτικό, τι για σαλάτα και τι για επιδόρπιο. Μα δεν είναι μόνο το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Ανήμερα τι; Τις επόμενες ημέρες δεν θέλουμε κάτι λίγο πιο επίσημο από το γρήγορο καθημερινό;

Την απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις μας μάς την δίνει η 3αλφα με τις απίθανες σειρές ρυζιών της. Η εταιρεία έχει στο σύνολο της  11 διαφορετικά είδη ρυζιών, κατάλληλα για την κάθε περίσταση. Τα ρύζια 3αλφα τα βρίσκουμε σε νέες συσκευασίες  που αναδεικνύουν τις διαφορετικές ποικιλίες του ρυζιού, καθώς και τη χρήση της κάθε ποικιλίας, ώστε  να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλουμε. Δεν θα αναρωτιόμαστε πλέον μπροστά από τα ράφια τι ρύζι να βάλουμε στη σούπα, στο πιλάφι ή στο ριζότο μας. Θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ποιο θα χρησιμοποιήσουμε στο πιλάφι, στα γεμιστά, τη σαλάτα ή στη σούπα και στα γλυκά μας. Τα προμηθευόμαστε όλα και επιλέγουμε το σωστό για κάθε μαγειρική. Με την Καρολίνα θα γεμίσουμε την γαλοπούλα, εάν μας αρέσει το ρύζι στη γέμιση ζουμερό και χυλωμένο, ή μπορούμε να βάλουμε και Parboiled αν θέλουμε τη γέμιση μας σπυρωτή και το ρύζι να κρατάει στο δόντι. Θα επιλέξουμε το Νυχάκι για να ετοιμάσουμε ένα μοναδικά βουτυράτο πιλάφι με σταφίδες και κάστανα για να συνοδέψουμε το χοιρινό μας. Για να ετοιμάσουμε το λαχταριστό πιλάφι της συνταγής μας, που είναι τυλιγμένο σε φύλλο και φουρνιστό, επιλέγουμε Ρύζι Basmati. Εκεί μιλάμε για σίγουρη επιτυχία και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού το εκπληκτικό μακρύκοκκο ρύζι από τη σειρά «Γεύσεις του Κόσμου» της ιστορικής ελληνικής εταιρείας 3αλφα, έχει πλούσια γεύση του και μοναδικό άρωμα. Καλλιεργείται στα υψηλά οροπέδια του Penjab της Ινδίας, είναι το αγαπημένο των Μαχαραγιάδων και δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό μας τραπέζι.

Για εξωτικές, πιο πρωτότυπες συνταγές, όπως ένα ινδικό κάρι, ένα ιταλικό ριζότο, μια ισπανική παέγια ή ένα πλούσιο πέρσικο πιλάφι εμπιστευόμαστε τα ρύζια 3αλφα από τη σειρά «Γεύσεις του Κόσμου». 

Για τις πιο κλασικές μας όμως συνταγές, όπως ένα μυρωδάτο και μελωμένο ρυζόγαλο, την καλοχυλωμένη μας κοτόσουπα, τα αρωματικά γεμιστά μας, τα ζουμερά γιουβαρλάκια, αυγοκομμένους λαχανοντολμάδες, λαδερά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, τα βουτυράτα πιλάφια μας και τις πλούσιες οσπριοσαλάτες μας θα εμπιστευτούμε τα ρύζια 3αλφα από τη βασική σειρά που βλέπετε παρακάτω.

Φροντίζουμε για μια ισορροπημένη διατροφή να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας και τα όσπρια και το ρύζι γιατί μας προσφέρουν πολύτιμα διατροφικά στοιχεία και τις απαραίτητες φυτικές ίνες, για μια υγιή ζωή.

Για όλα τα παραπάνω εμπιστευόμαστε την 3άλφα, που για χρόνια μας προσφέρει προϊόντα εκλεκτά, ανώτερης ποιότητας για να απολαμβάνουμε αξέχαστα οικογενειακά μαγειρέματα και φιλικά τραπεζώματα.

Καλές γιορτές!

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο ή το μοσχάρι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά ακόμα.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της διαδικασίας.
  4. Το στραγγίζουμε και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και τους καρπούς.
  5. Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος, πχ. μεγάλο σκεύος για σουφλέ, βαθύ ταψί κ.α.
  7. Αλείφουμε με το βούτυρο γενναιόδωρα τα φύλλα και τα απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους. Οι άκρες τους θα προεξέχουν.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα ρυζιού, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το σκεπάζουμε διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πάνω στο ρύζι, εγκλωβίζοντας το.
  9. Αλείφουμε πάλι πολύ καλά με το βούτυρο και σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  11. Αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 - 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά στην επιφάνεια.
  12. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
  13. Το αναποδογυρίζουμε σε μια γιορτινή πιατέλα και σερβίρουμε.

Μυστικά

Δείτε εδώ ακόμα δύο συνταγές με ρύζι όπως το Πιλάφι  με κάστανα, σταφίδες και κουκουνάρι καθώς και την Κοτόπιτα με ρύζι καρολίνα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών