Το αλμυρό μαστέλο χαρίζει στη μακαρονάδα μας τη σπιρτάδα που χρειάζεται!

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 – 2 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει κάπως.
  3. Προσθέτουμε το μαστέλο και ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Μόλις γίνουν οι χυλοπίτες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στην κατσαρόλα όπου σοτάραμε το πράσο και το τυρί.
  5. Σείουμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν καλά τα υλικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών