Το αλμυρό μαστέλο χαρίζει στη μακαρονάδα μας τη σπιρτάδα που χρειάζεται!
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 – 2 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες στη συσκευασία.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει κάπως.
- Προσθέτουμε το μαστέλο και ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Μόλις γίνουν οι χυλοπίτες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στην κατσαρόλα όπου σοτάραμε το πράσο και το τυρί.
- Σείουμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν καλά τα υλικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.