Το περίφημο γαλλικό επιδόρπιο, το κλαφουτί, κάτι ανάμεσα σε τάρτα και σε κέικ, αποκτά γεμάτη και μεστή γεύση με την προσθήκη σιμιγδαλιού και υπέροχο άρωμα και χρώμα με τα φρούτα της εποχής!

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: ταψί 24 εκ

Για τη ζύμη

Για τα φρούτα

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το λικέρ για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το χτύπημα, για άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  2. Φρούτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Απλώνουμε στο ταψί τα φρούτα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με 100 ml νερό σε δυνατή φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Περιχύνουμε με το σιρόπι τα φρούτα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Κλαφουτί: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα ψημένα φρούτα. Ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να φουσκώσει. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT