10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον ζωμό, μετριάζουμε τη φωτιά, μισκοσκεπάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρέξ ή βαθύ ταψί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια. Αν δούμε ότι σώνονται τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι, κόλιανδρο και χυμό λεμόνι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT