10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον ζωμό, μετριάζουμε τη φωτιά, μισκοσκεπάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρέξ ή βαθύ ταψί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια. Αν δούμε ότι σώνονται τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι, κόλιανδρο και χυμό λεμόνι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών