ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣEλληνικό τσίζκεϊκ με ανθότυρο και βάση σαν αμυγδαλόπιταΕλληνικό cheesecake με ανθότυρο και βάση σαν αμυγδαλωτό
20' προετοιμασία
1 ώρα και 45' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το cheesecake με γιαούρτι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με 150 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα και στρώνουμε το μείγμα σαν βάση μέσα σε ένα τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ.
  2. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το γιαούρτι με το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα (δηλαδή τα 650 γρ.), τον χυμό από τα 2 λεμόνια και 2 κουτ. γλυκού από το ξύσμα τους.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου, αφού κρυώσει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 150°C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
  7. Γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε το cheesecake με γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών