30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8

 Για την κρέμα μανιταριού

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Κρέμα μανιταριού: Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το σουσάμι και τα μυρωδικά και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τα ασπράδια, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.
  3. Φιλέτο: Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φιλέτο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα, να κρυώσει και να στραγγίξει από τα υγρά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.
  5. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας έτσι ώστε το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο και ανοίγουμε πάλι με τον πλάστη, ώστε να σχηματιστεί ένα μεγαλύτερο φύλλο που να χωράει το φιλέτο. Βάζουμε στο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την κρέμα μανιταριών σε όλες τις πλευρές του, πιέζοντάς τη να κολλήσει καλά. Κλείνουμε τη σφολιάτα τυλίγοντας το φιλέτο σε ρολό. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τις ενώσεις της σφολιάτας, ώστε να κλείσουν καλά και να εγκλωβίσουν το φιλέτο. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και το αλείφουμε με το αυγό και το γάλα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να γίνει τραγανή, και το κρέας να είναι μέτρια ψημένο και ζουμερό. Αν μας αρέσει λιγότερο ή περισσότερο ψημένο, αυξομειώνουμε τον χρόνο περίπου κατά 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φιλέτο να «σταθεί», το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
  6. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT