25' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 κέικ

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διάμετροι 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα τον πάτο του. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το ΣΥΡΜΑ ή το ΦΤΕΡΟ του μίξερ, μέχρι να μαλακώσει καλά και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να αυξηθεί σε όγκο και να γίνει ανοιχτόχρωμο. Προσαρμόζουμε το ΦΤΕΡΟ και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε και τη μαρμελάδα και χτυπάμε καλά.
  2. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα άλευρα, το κακάο και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του βουτύρου και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και αφράτο μείγμα. Το αδειάζουμε στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε το κέικ στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει τελείωσε σε μια σχάρα.
  3. Επικάλυψη: Βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα (γκανάς). Αποσύρουμε την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε το κέικ. Διακοσμούμε με τα σοκολατάκια και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών