Ένα εντυπωσιακό μεξικανικό πιάτο, που είναι όμως εύκολο και γρήγορο! Τα λαχανικά σε κονσέρβα θα μας λύσουν τα χέρια και η κέτσαπ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» στο σερβίρισμα θα δώσει όλη τη νοστιμιά.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για το γουακαμόλε

Για τα ντοματίνια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον αρακά και το καλαμπόκι και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας. Ξαναρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι, προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Γουακαμόλε: Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  3. Ντοματίνια: Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  4. Σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις τορτίγιες για λίγα δευτερολέπτα από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις τορτίγιες και βάζουμε σε μπολάκια το μείγμα χοιρινού, το γουακαμόλε, τα ντοματίνια, το τσένταρ, το γιαούρτι και την κέτσαπ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών