Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε αυτή την σαλάτα όπως η μαραθόριζα, το πορτοκάλι, το κουκουνάρι και το ταχίνι και μεταμορφώνουν τις ταπεινές φακές σε έδεσμα περιωπής.

Υλικά

Για τη σαλάτα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ταχίνι και ενσωματώνουμε το ξίδι και τον χυμό, χτυπώντας με ραβδομπλέντερ μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, ομοιόμορφη σάλτσα.
  2. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Σαλάτα: Βράζουμε τις φακές με μπόλικο κρύο νερό σε μέτρια φωτιά, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
  4. Τις στραγγίζουμε.
  5. Τις αδειάζουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μάραθο και αλατοπίπερο.
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  7. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα, σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τις λεπτές φέτες μαραθόριζας, τα κουκουνάρια, τη ρόκα και τις φετούλες πορτοκαλιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών