Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε αυτή την σαλάτα όπως η μαραθόριζα, το πορτοκάλι, το κουκουνάρι και το ταχίνι και μεταμορφώνουν τις ταπεινές φακές σε έδεσμα περιωπής.
Υλικά
Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ταχίνι και ενσωματώνουμε το ξίδι και τον χυμό, χτυπώντας με ραβδομπλέντερ μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, ομοιόμορφη σάλτσα.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Σαλάτα: Βράζουμε τις φακές με μπόλικο κρύο νερό σε μέτρια φωτιά, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε.
- Τις αδειάζουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μάραθο και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα, σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τις λεπτές φέτες μαραθόριζας, τα κουκουνάρια, τη ρόκα και τις φετούλες πορτοκαλιού.