15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία (κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον καβουρμά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο καβουρμάς. Ρίχνουμε την πιπεριά και τη σάλτσα πιπεριάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό από αυτό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

* Τα προϊόντα Μπόρας τα βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ ΑΒ και σε επιλεγμένα παντοπωλεία. Τα ζυμαρικά Ανω Ποροΐων από βουβαλίσιο γάλα τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, όπως Λεβόν Τερτσιάν, Παραδοσιακό Παντοπωλείο, κ.α. Βουβαλίσιο βούτυρο από την οικογένεια Μπέκα στα παντοπωλεία Αργολικός, Πανδαισία, Nora's Deli, κ.ά.

Στο ποτήρι μας ένα κόκκινο κρασί από Syrah ή Cabernet.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών