15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα κρεμμύδια
Διαδικασία
- Βάζουμε τη φάβα σε ένα σουρωτήρι και την πλένουμε πολύ καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
- Στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η φάβα και να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Για πιο φίνα υφή, περνάμε τη φάβα από λεπτή σίτα.
- Προσθέτουμε αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Κρεμμύδια
- Ξεφυλλίζουμε τα κομμένα κρεμμύδια και τα «ψήνουμε» φύλλο φύλλο σε καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν ελαφρώς.
- Σερβίρουμε όμορφα τα κρεμμύδια πάνω ή δίπλα στη φάβα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.