Αχ ψάρι, και τι ψάρι. Με την απλή αλλά ιδιαίτερη σάλτσα του, με την απλούστατη αλλά νοστιμότατη γαρνιτούρα του.
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα αντζούγιας:
Διαδικασία
- Λαδώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας τις φέτες του ψαριού με το μισό λάδι (2 κουτ.
- σούπας), τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 5 - 6 λεπτά από τη μία και 3 - 4 λεπτά από την άλλη.
- Μπορούμε να τις ψήσουμε και σε δυνατό γκριλ στον ίδιο χρόνο.
- Δεν ψήνουμε το ψάρι για περισσότερη ώρα γιατί θα στεγνώσει.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι (2 κουτ.
- σούπας) τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Τα αφήνουμε 4 - 5 λεπτά να μαγειρευτούν και στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό.
- Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τα «δουλεύουμε» μέχρι να γίνουν μια ενιαία σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και, εάν χρειάζεται, προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τις φέτες σφυρίδας στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα αντζούγιας και συνοδεύουμε με τα κολοκυθάκια και ψωμί της αρεσκείας μας.