ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με ραγού μπολονέζΤαλιατέλες με ραγού μπολονέζ
5' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φετουτσίνι αλφρέντο αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με το βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο και το βούτυρο να λιώσει.
  5. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου βράσαμε τα ζυμαρικά.
  6. Ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια «σάλτσα».
  7. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε την φετουτσίνι αλφρέντο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών