
5'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φετουτσίνι αλφρέντο αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο και το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου βράσαμε τα ζυμαρικά.
- Ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια «σάλτσα».
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε την φετουτσίνι αλφρέντο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.