10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Βάρος: 100 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μους με αυγά ρέγκας, βάζουμε τα αυγά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1/2 λεπτό. Επειδή θα κολλήσουν στα τοιχώματα, θα χρειαστεί να σταματήσουμε τη λειτουργία της συσκευής και να «σπρώξουμε» τα αυγά με ένα κουτάλι προς τα μαχαίρια.
- Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα που θα έχει την υφή της μαγιονέζας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.