10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Βάρος: 100 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μους με αυγά ρέγκας, βάζουμε τα αυγά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1/2 λεπτό. Επειδή θα κολλήσουν στα τοιχώματα, θα χρειαστεί να σταματήσουμε τη λειτουργία της συσκευής και να «σπρώξουμε» τα αυγά με ένα κουτάλι προς τα μαχαίρια.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα που θα έχει την υφή της μαγιονέζας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών