Ένα αρωματικό «ντύμα» θα νοστιμίσει μοναδικά το ελαφρύ φιλέτο μας. Στο πλάι μια ντοματοσαλάτα και είμαστε έτοιμοι…

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για την επικάλυψη:

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τη φρυγανιά, τα φύλλα από τον βασιλικό και την παρμεζάνα και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να προκύψει ένα σφιχτό μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε το μισό λάδι και τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  3. Εν τω μεταξύ προσθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας. Μόλις ροδίσουν τα φιλέτα, τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (ή σε κανονικό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα) που να τα χωράει ίσα-ίσα, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας-βασιλικού, το οποίο πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να κολλήσει στα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε την ντομάτα και τα κουκουνάρια και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Ελέγχουμε κόβοντας ένα φιλέτο: αν υπάρχει ίχνος αίματος συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
  4. Συνοδεύουμε με: Σερβίρουμε τα φιλέτα με βραστά αμπελοφάσουλα ή βλίτα, αρτυμένα με ένα απλό λαδόξιδο, ή με μια απλή ντοματοσαλάτα με λίγη φέτα ή μανούρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών