30' προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα και 20' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 4 - 6

Για τις πίτες

Για τη σάλτσα με γραβιέρες

Για το πέστο βασιλικού

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Πίτες

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και μαλακό ζυμάρι.
  2. Το χωρίζουμε σε 4 - 6 ίσα μέρη, πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκικαι τα λαδώνουμε.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  4. Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς κάθε μπαλάκι ξεχωριστά και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη (περίπου 15 λεπτά), να ξεκουραστούν.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  6. Aνοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη ή με το χέρι μας σε λεπτές πίτες οβάλ, και τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  7. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.

Σάλτσα γραβιέρας

  1. Χτυπάμε καλά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, όλα τα υλικά για να ομογενοποιηθούν.

Πέστο βασιλικού

  1. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρισμα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ντομάτα.
  2. Αν ψήσουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο τις αλείφουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και τις ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
  3. Αλλιώς τις τηγανίζουμε, τις στραγγίζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε,
  4. Απλώνουμε στις πίτες μερικές κουταλιές πέστο, μετά την σάλτσα γραβιέρας σε κουταλιές, η μια σχετικά κοντά στην άλλη, μοιράζουμε στις μελιτζάνες, σε μικρές κουταλιές βάζουμε διάσπαρτα το γαλοτύρι και ψήνουμε για 7 λεπτά 180°C
  5. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε την ωμή ντομάτα με το ζουμί της και σερβίρουμε μαζί με ό,τι πέστο ή γραβιέρα έχει περισσέψει στο μπολάκι.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών